Päivitetty 19.4.2024

Alleviivattua tekstiä klikkaamalla avautuu asiaa koskeva sivu.

Locations of visitors to this page

Katso uusimmat kuvat

Kuvagalleria -sivulta.

Hit Counter by Digits

Kodintekniikan Senioreilla

kevätkokous Isabellalla

 

Kodintekniikan Seniorit ry:n kevätkokous pidettiin huhtikuun lopulla ms. Isabellalla, joka teki pikaristeilyn Turusta Tukholmaan ja takaisin. Kokouksen vajaat 30 osanottajaa saivat tilaisuuden tutustua myös Kjaerulff 1 Oy:n toimitiloihin Piispanristillä ja Suomen suurimpaan Expert-myymälään Raisiossa.

 

Kjaerulff 1 on tanskalainen yritys, jolla on omat yksikkönsä Pohjoismaiden lisäksi myös Saksassa ja Puolassa. Yhtiön perusti Henning Kjaerulff, jonka poika Karsten Kjaerulff johtaa nykyisin yritystä.

  - Suomessa me olemme toimineet nyt muutaman vuoden. Päämerkkimme televisioissa on saksalainen Loewe. Digibokseissa puolestaan edustamme Pacea, Thomsonia ja Maximumia, kertoi Kjaerulff 1 Oy:n toimitusjohtaja Jari von Zweygbergh.

  Nykyisissä toimitiloissaan Kaarinan Piispanristillä Kjaerulff 1 Oy on toiminut viime vuoden syksystä lähtien. Se onnistui vuokraamaan käyttöönsä entisen tehdaskiinteistön, jossa toimitiloja on peräti 5 000 m². Yläkerran viihtyisissä toimistotiloissa senioreille tarjottiin maittavat voileivät ja kahvit samalla kun Jari von Zweygbergh kertoi yhtiön toiminnasta.

 

Suomen suurin Expert

Seniorien toisena tutustumiskohteena oli Raisiossa sijaitseva Suomen suurin Expert-myymälä. Sen kokonaispinta-ala on 2 200 m², josta myymälätilaa on noin 1 800 neliömetriä. Expert Raisio kuuluu Expert ASA Oy:öön, joka on perustettu 1995. Tällä hetkellä siihen kuuluu 19 myymälää, kun niitä vielä vuoden 2007 alussa oli vain kahdeksan.

  Expert ASA Oy kuuluu kauppiasjäsenenä kauppiasosuuskunta Expert Finlandiin ja on selvästi sen suurin jäsen. Expert ASA Oy:n emoyhtiö Expert AS hallitsee Expert-merkkiä kaikissa Pohjoismaissa sekä Virossa. Expert Finlandin myynti on noin 250 miljoonaa euroa vuodessa.

  Expert Raisio on täysin uusi kiinteistö. Liikkeen palveluksessa työskentelee 18 henkilöä, joista suurin osa on hakeutunut alan muista yrityksistä. Myyntitavoite on yli 10 miljoonaa euroa tänä vuonna. Suuria varastoja ei tarvita, sillä apulaismyymäläpäällikkö Jyri Nevarin mukaan kiertonopeus on peräti 15, mitä voidaan pitää loistavana arvona tällä alalla.

  - Expertillä on vahvat perinteet Turun seudulla, mutta viime aikoina Expert on puuttunut TeliaSoneran omistaman Turun Konemyynnin muututtua Veikon Koneeksi. Turun seutu on Suomen toiseksi tärkein kodintekniikan markkina-alue noin 5,5 %:lla maamme kokonaismarkkinoista. Meillä on nyt loistava paikka, tila ja henkilökunta. Koska Expert ASA Oy:n konsepti toimii, haluamme tarjota sen myös Turun seudun asiakkaille, Jyri Nevari korosti.

 

Kevätkokous

Kodintekniikan Seniorit ry:n kevätkokous pidettiin ms. Isabellan tiloissa paluumatkalla Tukholmasta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Niilo Hentunen ja sihteerinä Jukka Soini.

  Kevätkokouksen asialistalla merkittävimpänä on toiminta- ja tilikertomuksen hyväksyminen. Molemmat hyväksyttiin enemmittä kommenteitta.

  Muista asioista keskusteltaessa päätettiin laatia Seniorien omat kotisivut internetiin. Tätä kirjoitettaessa sivujen laatiminen on jo hyvällä alulla.

  Seniorien syyskokous pidettäneen lokakuussa. Tuolloin esityslistalla ovat henkilöasiat, sillä silloin valitaan yhdistyksen uusi hallitus.

JARKKO NURMI


About | Privacy Policy | Cookie Policy | Sitemap
© Kodintekniikan Seniorit ry 2008 -